IFK-damerna vann i Halmstad

Fotboll IFK Värnamo tog en knapp seger med 3–2 (1–0) i division 1 borta mot Astrio från Halmstad.

Sefika Muratovic. Arkivbild

Amelia Basic gav IFK ledningen efter 44 minuter. Hemmalaget inledde starkt i andra halvlek med 1–1 i minut 52 och tre minuter senare kom 2–1.
IFK lyckades kvittera i 61:a minuten genom Sefika Muratovic. Det kom även ett ledningsmål för IFK fram till 3–2. Det var Stina Ejeson som gjorde målet i minut 66.

Hemmalaget tryckte på hårt för en kvittering till 3–3 men IFK-tjejerna kämpade frenetiskt och lyckades få med sig tre poäng hem-
alla kämpade mycket bra, säger tränaren Willy Gollwitzer.

Extra beröm till Sefika Muratovic som visade hög klass.

– En härlig seger i en jämn match. Astrio var vassa framåt, noterar IFK-tränaren.

Han noterar att man delvis fick stuva om i mittfältet då man hade ett par ordinarie spelare borta på grund av sjukdom:
– Men de som spelade där gjorde alla fint ifrån sig, avrundar IFK-tränaren.

Lite oroliga var man ändå när hemmalaget snabbt gick upp till 3–2.
– Men skönt att vi kunde kvittera efter bara några minuter.