Fotboll

IFK har gjort klart med ny a-lagstränare

Fotboll Från FC Köpenhamns U 19 till IFK Värnamo. Robin Asterhed blir huvudtränare för det nyblivna superettanlaget.

33-årige Robin Asterhed från Malmö blir ny a-lagstränare i IFK Värnamo. Robin är uppvuxen i Lund och har i många år varit en mycket uppskattad tränare inom Malmö FF:s ungdomsorganisation. Under 2019–2020 har Robin arbetat ”på andra sidan bron” med FC Köpenhamns U 19-lag. Han kommer att leda vårt representationslag tillsammans med nuvarande tränare Jonas Thern.

Robin har ansökt om utbildningen Uefa Pro 2021, vilket är en förutsättning för att få vara tränare i superettan. Definitiv antagning sker i mitten av december, men IFK Värnamo har haft en dialog med Roger Sandberg på Svenska Fotbollförbundet, där han bekräftar att Robin med all sannolikhet kommer att antas till utbildningen. Vi utgår därmed i från att detta kommer att lösa sig. Från och med i dag börjar planeringen av 2021 med Robin i vår organisation som huvudansvarig tränare.

Robin är född och uppvuxen i Lund och bor i dag i Malmö, men kommer inom en snar framtid att flytta till Värnamo.

IFK Värnamos styrelse och sportgrupp är mycket nöjd med denna rekrytering av en ung, ambitiös och mycket välutbildad tränare som i sin karriär hittills varit framgångsrik i att utbilda unga talanger.

Källa: Pressmeddelande från IFK Värnamo

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *