Fotboll

IFK-Issam nära bli matchhjälte i VM

Fotboll Vi sammanfattar dagen med VM i fotboll med anknytning till  IFK Värnamo och ishockeyns SHL med HV 71.

Issam Jebali kom från Tunisen till Sverige 2015 och det blev kontrakt med IFK Värnamo i superettan. Issam gjorde direkt succé och han var så bra att han han mitt under påföljande säsong värvades till allsvenska Elfsborg. 

Hos IFK blev det 41 matcher med 11 mål och i Elfsborg 59 matcher med 20 mål. Den sympatiske tunisiern fortsatte till norska Rosenborg och sedan till ett lag i Saudiarabien. Sedan 2019 är han proffs i danska storklubben Odense och är även där en framträdande spelare.

Nu blir det faktiskt spel mot Danmark för honom då hans Tunisien lottats i samma grupp. Lagen möttes den 22 november. Det blev 0–0 men Issam var ytterst när att bli målskytt. Han gjorde för övrigt ett mål men det blev bortdömt för offside.

I övrigt spelade Mexiko – Polen spelade 0–0 och Frankrike vann över Australien med 4–1.


I högsta ishockeyligan i Sverige tog HV 71 andra raka seger genom 5–2 på bortais i Oskarshamn.  Hemmalaget sköt flest skott men HV 71 var effektivast.


Noteras kan även att i den europeiska ishockeyligan CHL gick det bra för de svenska lagen. Luleå, Rögle, Frölunda och Skellefteå tog sig alla vidare till nästa omgång. Det var endast Färjestad som misslyckades men det var med kapp marginal. Förlängning krävdes för att Mountfield skulle göra det avgörande målet.

I kvartsfinalerna väntar Tappara för Rögle. Frölunda och Rögle möts i en av kvartsfinalerna. Luleå får ta sig an Fribourg eller Jokerit.

Issam Jebali hos IFK. Arkivbild. Foto: Jim Carlsson

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *