Fotboll

IFK spelade ut WIK

Fotboll Serieledande WIK förlorade mot tabelltvåan IFK Värnamo U med hela 5–0, (2–0) och födelsedagsbarnet Alma Blomberg firar med tre mål. Uppdaterad.

– Jag tyckte det kändes skitbra idag, det var något utöver det vanliga, säger IFK:s assisterande Alma Cederqvist.

– Vi brukar ju vara lite sega i starten med tanke på att det är många olika tjejer från många olika lag som kommer och spelar en match i veckan tillsammans men idag gjorde vi en otroligt välspelad match ända från start.

Målen gjordes av Alma Blomberg (3), Tova Sandahl och Signe Lundin.

– Vår målvakt hade inte så många lägen som hon behövde rycka ut på utan det var vi som hade matchen och idag visar tjejerna verkligen att det är laget före jaget.

– Dessutom gjorde födelsedagsbarnet Alma Blomberg tre mål idag, så kul att hon fick fira sin födelsedag så, avslutar Cederqvist.

Nästa match för Värnamo U spelas redan på söndag mot Mariebo/IF Haga.


– Det finns egentligen ingenting att säga om matchen för vi möter ett helt klart bättre lag, säger Waggeryds tränare Stefan Hellström.

– De är bättre än oss på alla positioner men sedan blev det kanske lite för många mål bakåt om man säger så.

Hellström vill lyfta fram Elsa Åkerhag som ”gör en jätteinsats idag.”

– Nu börjar det bli riktigt nervöst eftersom vi har ambitionen att gå upp i division tre och dagens förlust innebär att vi halkar ner på en andra plats. Dessutom är nästa match mot Norrahammar som endast ligger två poäng bakom oss. Det kommer att bli en måstematch, avslutar Hellström.


Text: Linn Törnberg

 

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *