Fotboll

IFK-tjejerna föll mot serieledaren

Fotboll Serieledande Bergdalen från Borås stod på menyn för IFK Värnamo på lördagseftermiddagen. Och IFK-tjejerna fick finna sig i en klar förlust. Hemmalagets segersiffror skrevs till 4–1 (2–0).

Julia Weidenmark. Arkivbild

– Vi visste att det skulle bli svårt. Björkängsvallen är en svårspelad och liten arena med konstgräs. Och vi gillar ju att ha ytor att röra oss på, säger Willy Gollwitzer, tränare i IFK.

Men han menar att hans unga lag trots förlusten gjorde det riktigt bra. En seger hade inneburit att man blandat sig toppstriden. Nu blev det i stället ett glapp till toppen.

– Man ska också ha klart för sig att Bergdalen är ett bra lag, säger Willy.

IFK trivdes alltså inte bra med det trånga utrymmet som märkbart påverkade laget.

Till  bästa spelare i IFK utsågs helt rättmätigt Julia Weidenmark. Anfallsmässigt ställde Sefika Muratovic till det en  del för hemmalaget och vidare gjorde som alltid Fanny Holmberg en bra insats. Fanny är en spelare med hög lägstanivå som aldrig gör en dålig match.

En morot så god som någon som IFK har att se fram emot är ett bli bästa länslag. I nästa omgång möter man jönköpingslaget Mariebo IK hemma på Finnvedsvallen och då kan man stärka sin ställning i den matchen.

– Vi jobbar för att nå en bra slutplacering och utveckla spelet. Någon oro känns inte att vi ska behövas kika bakåt i tabellen. Vi har ett stabilt lag och en intressant höst att se fram mot, avslutar Willy.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *