Fotboll

IFK vänder med 10 minuter kvar

Fotboll När det var tio minuter kvar höll IFK på att åka ut i cupen mot Berga men då vänder man matchen genom att näta två gånger inom tre minuter och vinner matchen med 2-1, (0-0). Uppdaterad.

Hur gör man inför en cupmatch, är det de vanliga som får starta?
– För oss handlar det om att så många spelare som möjligt att spela matcher så vi hade åtta spelare som startade från i lördags som inte startade idag. Med andra ord så roterade vi lite ifrån i lördags, säger assisterande tränare David Selini.

Hur har ni förberett killarna inför dagens match?
– Vi har pratat om att Berga skulle vara ett lag som backade hem och stängde ytor så det tog ett tag för oss att luckra upp dem men sedan äntligen i slutet lyckas vi och då får vi även ut det vi har pratat om.

Målen gjordes av Albion Ademi och Ajdin Zeljkovic.

– Det är kul att Carl Johansson gör sin första match i vår tröja och dessutom spelar fram till båda målen. Så honom kan jag lyfta fram i dagens match på rak arm men sedan gör Oscar Johansson och Albion Ademi bra inhopp.

Hur kändes det där i slutet av matchen?
– 
Ja när de hade gjort ett mål och det var sådär, 22 eller 23 minuter kvar så var det nervöst men sedan gör vi 1-1 och efter det så är det ganska lugnt. Då kändes det ändå som om vi hade matchen, avslutar Selini.

 

Dagens match innebär att IFK är vidare i cupen och nästa match är en Allsvensk match mot Halmstad på hemmaplan.

 

Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *