Fotboll

IFK vann genrepet: ”Kommer bli svårt att ta ut lag”

Fotboll Om en vecka startar allsvenskan i fotboll. IFK Värnamo avslutade försäsongen på bästa sätt genom att på bortaplan besegra Skövde med 2 - 0. – Det var en bra match och vi är nöjda, summerar tränaren Kim Hellberg.

Bild från en tidigare match. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Det var en match som IFK dominerade från start till mål på Södermalms idrottsplats och de hade fullständig kontroll på superettan-laget Skövde. 1 – 0 gjordes genom Ajdin Zeljkovic efter fint förarbete från Marco Bustos. Bustos själv satte sedan tvåan på straff i den andra halvleken.

Kim Hellberg var belåten efter matchen. I alla fall föreföll det så när vi når honom på en knastrig telefonlinje långt ute i västgötaskogarna.
– Jag tycker att vi i båda de senaste matcherna gjort det fantastiskt bra och mängder av spelare har gjort det bra här nu under försäsongen. Så det kommer bli svårt att ta ut ett lag nu när tävlingssäsongen börjar, säger han och syftar på konkurrensen i truppen.

Är ni redo för allsvensk premiär om en vecka?
– Absolut. De t tycker jag verkligen. Det har varit en lång försäsong och det ska bli skönt att börja spela tävlingsmatcher.Lång säsong ska bli skönt att börja spela tävlingsmatch.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *