Fotboll

IFK Värnamo deltar i Gothia cup

Fotboll På måndag nästa vecka kliver IFK Värnamos p 17-lag in i den klassiska ungdomstureringen Gothia cup där det väntar högkvalificerat motstånd. – Det blir en jätteutmaning för killarna, säger lagets tränare Nikola Bozicevic.

IFK Värnamo P 17. Foto: Per Bunnstad

Efter ett kortare sommaruppehåll gick killarna i IFK Värnamos p 17-lag på träningen i slutet av förra veckan igen. Det närmsta målet är Gothia cup i Göteborg dit man fått en reservplats som man tackat ja till.

Man spelar i den bästa klassen för nivån och man kommer möta svenska Malmö FF, ett brasiliansk lag vid namn Audax och ett lag från Paris.
– Det blir en jätteutmaning för killarna att spela i den här miljön mot ett motstånd som de inte får möta i vanliga fall och kanske lite nya spelstilar. Så det blir spännande., säger Nikola Bozicevic.

Vad är det för klass på de utländska lagen i er grupp?
– Jag har ingen aning om hur de står sig. Men jag kan ju tänka mig, som det brasilianska laget, åker de hela världen för att spela fotboll så är det nog rätt bra klass, berättar tränaren och fortsätter:
– Jag har sett Parislaget i en tidigare tappning av Gothia cup och det har varit duktiga spelare. MFF känner jag till mycket och det är jättevassa killar som är med där också. Men vi tror på vårat spel och sättet vi vill spela på, så det ska bli kul att mäta sig mot det motståndet.

Det är en laddad grupp av IFK-spelare som reser till Göteborg.
– Det är ett härligt avbrott i semestern att kunna lägga tid på det som de gillar. Nu försöker vi förbereda oss på bästa sätt på hemmaplan innan vi sticker till Göteborg och försöker prestera med bra prestationer. Men samtidigt ska vi ha kul och njuta av atmosfären.

Spelschema

Måndag 18 juli
09.10 IFK Värnamo – ACBB Paris
17.40 Audax – Malmö FF

Tisdag 19 juli
12.10 ACBB Paris – Audax
14.30 Malmö FF – IFK Värnamo

Onsdag 20 juli
14.30 IFK Värnamo – Audax
15.40 Malmö FF – ACBB Paris

Se spelprogram med mera här 

Träning för IFK-killarna. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *