Fotboll

IFK Värnamo U 21 vann över Mjällby

Fotboll IFK Värnamo U 21 besegrade Mjällby med klara 4–1. Uppdaterat.

Benjamin Hajdari gav IFK Värnamo ledningen med 1–0. Foto: Henrik Skoglund

IFK-tränaren Tony Johansson var mycket nöjd med spelet och givetvis ‘ven med segern.
1–0 kom redan efter fyra minuter genom Benjamin Hajdari. Trots många målchanser blev det inte fler mål förrän efter halvtidsvilan. Då gick Abdu Magashy för övrigt ut.
– Vi tyckte att det var lagom att han fick spela 45 minuter, säger Tony Johansson om spelaren som saknas i cirka fem A-lagsmatcher på grund avd en fotskada.
Abdu var duktig men om han är åter i A-lagströjan redan mot Gais på lördag är för tidigt att säga. I vilket fall som helt blir han nog ingen startspelare, om vi får sia laguttagningarna.

• Fler mål mot allsvenskt motstånd
Mjällby spelar till vardags i allsvenskan med sitt seniorlag och hade i dag med flera killar som lirat flera allsvenska matcher. Trots det visade ett ungdomligt IFK att det finns oerhörd talang och bredd.

Sista 20 minuterna tröttnade Mjällby och då fick IFK retroaktiv utdelning i form av tre mål. Butrint Vllasalija gjorde 2–0 i minut 76, Joel Stevens 3–0 i minut 80 och efter en reducering fastställde Elias Blomberg 4–1 på övertid.

• Många att berömma
Tony Johansson vill berömma alla men ger ändå extra beröm till mittbackarna Pontus Kindberg och Victor Larsson, mittfältarna Robin Dzabic och Felix Wennergrund samt framåt Edvin Becirovic som man dock sparade den sista halvtimmen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

IFK-glädje efter 1–0. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *