Fotboll

IFK värvar talang från Lund

Fotboll IFK Värnamo fortsätter att värva spelare från Skåne och nu senast talangfulle Victor Larsson från Lundaklubben Torns IF.  

Victor Larsson Torns IF 2020. I match mot IFK Värnamo. Foto: Anette Hedin

Albin Sundgen. Pressbild

20-årige Victor är mittback, men kan spela på många positioner. Moderklubb är BK Näset, därifrån gick resan till BK Höllviken där Malmö FF fick upp ögonen för honom som 12-åring.
Till Torn kom Victor hösten 2019 från Malmö FF:s U 19. I år har Victor spelat 25 matcher i Ettan södra, alla från start för sitt Torn.
Victor är född och uppvuxen i Höllviken söder om Malmö.

• Victor om IFK Värnamo
Varför just IFK Värnamo?
– Den största anledningen till att valet föll på IFK Värnamo är för att det är ett lag som spelar en fotboll som jag förespråkar. Det är ett spelande lag som kan och vill ha en speluppbyggnad som startar enda nerifrån målvakt och backlinje, för att sedan kunna diktera spelet oavsett motstånd. Jag är en spelande mittback så det kommer passa mig helt perfekt.
– Något annat som också är mycket lockande är såklart superettan, ett steg upp för mig och ett bra steg i min utveckling.

• Vad förväntar du dig av IFK Värnamo 2021?
– Först och främst ser jag fram emot en extremt inspirerande miljö i IFK Värnamo med många unga spelare som hela tiden vill framåt i sin utveckling, vilket gör att man blir bättre för varje dag som går. Sedan hoppas jag så klart också att jag ska kunna ta en startplats i laget och spela så många matcher som möjligt. Kollektivt som lag hoppas jag att vi kan göra bra ifrån oss och visa alla där ute att man ska räkna med IFK Värnamo.

• Känner du Thern och/eller Asterhed sedan tidigare och vad tycker du då om dem?
– Jonas Thern känner jag inte, men han hör man bara bra saker om. Känns riktigt skoj att få jobba med Thern som har bra rutin och en hel del meriter. Asterhed är en av tränarna som gjort mig till den spelaren jag är i dag. Vi hade ett par år tillsammans i MFF där han tränade mig i akademin, en kompetent tränare som verkligen brinner för fotboll. Ska bli intressant att återförenas med honom och se hur han sätter sin touch på IFK Värnamo 2021.

• När flyttar du till Värnamo?
– Bra fråga faktiskt, jag hoppas så snart som möjligt!. Men det blir förmodligen några dagar efter årsskiftet skulle jag tro. Ser väldigt mycket fram emot att träffa alla i laget och representera IFK Värnamo.

• Sportchef Håkan Söderberg om Victor
– En spännande och mycket duktig kille som vi tror mycket på. Han kan användas på flera olika positioner i laget även att Torn bara använt honom som mittback. Han har bra blick för spelet och en fantastisk passningsfot.
– Det är också en väldigt positiv och glad kille som sprider glädje omkring sig och kommer att smälta in i gänget utan problem. Sedan känner ju Robin till honom mycket väl sen tidigare då han tränat honom under några år i Malmö FF.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *