Fotboll

Inget bra genrep – IFK-förlust med 0–3 mot Kalmar FF

Fotboll IFK  Värnamo föll med hela 0–3 mot Kalmar FF. Uppdaterat.

IFK Värnamo mot Kalmar förra året och då var det spel med U 21.

Matchen på Ekerum Park på Öland var mållös i 52 minuter men sedan kom 1–0 och i minuterna 82 och 83 ytterligare två mål från Kalmar FF.

Hur IFK Värnamo ska kunna rå på IFK Göteborg på bortaplan i seriepremiären känns som en högoddsare. IFK hade inte mycket framåt och vid de två avslutande målen mot Kalmar var det ett vidöppet försvar. Kalmar kunde närmast promenera in både 2–0 och 3–0.

– Jag tycker att vi gjorde en bra i 80 minuter, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

Det noterar han trots att IFK skapade väldigt lite framåt.
– Visst, Kalmar var lite bättre än oss men vi hade en bra målchans, nick från Marcus Antonsson. Sedan tappade ivi i omställningar och de två målen i slutet var inte så bra. Samtidigt ska vi tänka på att Kalmar var femma eller sexa i allsvenskan förra året och har ett mycket bra lag.

– Jag tycker att det var ganska jämnt och tycker att vi att vi gjorde mycket bra. Vi har en fantastisk grupp och det känns bra inför seriepremiären, säger Kim Hellberg.

IFK hade i dag närmast ordinarie manskap förutom Francis De Vries och Robin Tihi som är upptagna av landskampsspel för Nya Zeeland respektive Finland.

Kim är även nöjd träningsdagarna på Öland.
– Jag tycker att vi är väl förberedda och tar nu ett par vilodagar innan vi har träningar tisdag, torsdag och lördag följt av seriepremiären på söndag.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *