Julia Söderberg avgjorde för IFK

Fotboll Julia Söderberg blev matchvinnare för IFK Värnamo i länsderbyt i Jönköping mot Mariebo IK. Uppdaterat.

Julia Söderberg. Arkivbild

Julia blev inbytt efter 69 minuter och två minuter senare gav hon IFK ledningen med 1–0. I minut 83 gjorde hon 2–0 som blev slutresultat i denna match i division ett.

– Sjukt, härligt, sa Julia Söderberg till vår tidning strax matchslut.
Hon har inte varit med i laget sedan förra sommaren på grund av skada. Nu blev det två mål de sista 20 minuterna hon fick spela i återkomsten.
Det var som att det var lite overkligt:
– Ja, det kan man säga, inflikar Julia glatt tillsammans med alla glada lagkamrater.
Julia har tidigare visat stor målkänsla men förra säsongen avbröt mitt i på grund av en skada. Det blev över ett års uppehåll men nu har hon kunnat träna för fullt och spelade nyligen en halvlek med ungdomslaget.
Tränaren Nicholas Plikas tyckte att det var dags att byta in henne när det återstod bara lite drygt 20 minuter av matchen.
– Hon visar härlig energi, berömmer han.

Även i övrigt ger han klart plus till alla i laget. Även om det länge var trögt med målskyttet visade man framför allt upp ett bra spel på mitten och många farliga målchanser av anfallarna.
– Alla jobbade stenhårt för varandra och lite förändringar i halvtid gjorde att andra halvlek blev riktigt bra.
Mariebo försökte och försökte men man nådde inte fram till mer än ett fåtal halvchanser till mål.

Nästa match för IFK är hemma mot Halmia på lördag. Halmia ligger precis före IFK i tabellen och det skiljer endast tre poäng lagen emellan.

Text: Per Bunnstad