Fotboll

Kan tvingas ställa in säsongen – kritisk mot förbunden

Fotboll Fotbollssäsongen är mindre än en månad bort. Värnamo-klubben FK Liljan kan tvingas ställa in hela säsongen på grund av spelarbrist. Styrelseledamoten Suad Avdic är kritisk mot fjolårets förkortade säsong som han tror kan vara en bidragande orsak. – Där kände jag någonstans att luften gick ur både ledarna och spelarna, berättar han.

Arkivbild

FK Liljan bildades på 90-talet när en stor mängd bosnier kom till staden.
– Det fanns inte så många föreningar i staden och fotboll är ju vår nationalsport. Sedan har vi haft andra nationaliteter i klubben genom åren också. Alla är välkomna, berättar Suad Avdic.

Kritisk mot förbunden

Men nu verkar det som att klubben måste ställa in säsongen på grund av spelarbrist. Suad Avdic är dock noga med att poängtera att inget beslut är taget än. Han tror att de två senaste årens förkortade säsonger är anledningen till att folk tappat intresset.
– Förra året tränade vi massvis med träningar och hade bra uppslutning, men sedan fick man inte komma till spel och då tappar man intresset. För man tränar för att man vill spela och du får hela tiden olika information. Det kanske blir spel, det kanske inte blir spel. Till slut så ställer de in halva säsongen och då dalar ju intresset totalt.

FK Liljan är inte den enda klubben i området som har problem att få ihop sina trupper inför vårens seriepremiär.
– Jag vet inte, men folk kanske har dragit sig lite åt sidan och andra saker har tagit över. Det känns lite så i alla fall, att de här två åren med corona har gjort en dålig sak med fotbollen.

Avdic fortsätter:
– Det finns folk, det är inte det. Det finns massvis av mina landsmän som har burit detta laget i 22 år snart. Det finns massvis i Värnamo, man skulle kunna göra fem lag. Men intresset för att spela och binda upp sig för 20 matcher, det är lite sådär.

”Beslutet inte taget än”

Suad Avdic är kritisk mot de som tagit besluten om förkortade säsonger.
– Det var ju Smålands fotbollsförbund, riksidrottsförbundet och alla de här. Första året, 2020, kan jag köpa att vi hade restriktioner men 2021 fattar jag ingenting. Att man gjorde ett sådant beslut att man ställde in halva säsongen, cupen och allt det där.
– Jag har varit i klubben i 15 år och där kände jag någonstans att luften gick ur både ledarna och spelarna. Andra föreningar jag pratat med, du ser ju, det är många föreningar som har det tufft i dag. Speciellt om man inte har en stark ungdomsverksamhet utan måste förlita sig på de här som inte får plats i de lite större klubbarna.

Hur det blir med FK Liljans säsong 2022 står fortfarande skrivet i stjärnorna.
– Beslutet är inte taget än, men det ser kanske inte så ljust ut för att vi har inte tillräckligt många spelare. Folk har helt enkelt inte sagt att de vill ställa upp 100 procent och då är det svårt att räkna med dem. Det kan bli så att man får ställa in denna säsongen och försöka göra en omstart till nästa säsong och se om det finns intresse.
– I dagsläget har vi kanske någonstans sju-åtta stycken och det är inte tillräckligt för att bedriva en hel säsong. Sedan har vi några som är på halvfart och de kan man inte lita på till hundra procent att de kan. Säsongen är lång, men vi har fortfarande några veckor på oss att ta beslutet. Vi får se, det kanske blir en vändning på det hela, säger Suad Avdic hoppfullt.

Liljan är anmälda för spel i division 6 Värnamo. Men det återstår alltså att se om de kommer till spel.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *