Fotboll

Kärda kvar i femman

Fotboll Det blir division 5-fotboll på Sträntevallen även nästa säsong. KIF vann dagens kvalmatch mot Västboås GoIF med 3–2 efter segermål av Theo Eriksson.

Kärda var laget i denna kvalgrupp som kom från just division 5 medan Västboås och övriga två lag spelat i sexan det här året.

– Vi har varit bättre än våra kvalmotståndare, tycker KIF-lagledaren Kjell Eriksson, och anser:
– Det hade varit jobbigt om vi inte vunnit kvalserien. Men, jag hoppas Västboås blir tvåa i gruppen och får spela i femman också.

Västboås kom till Kärda med två raka vinster varför oavgjort hade räckt för dem. Kärda var alltså tvingat att vinna för att inte åka ner i div 6.
– Var rädd att så skulle bli fallet, menar Kjell Eriksson, som fick mönstra ett lag utan kaptenen Victor Eriksson då han blev utvisad i förra matchen.

Men, KIF bet ihop och fick den start de önskade.

– Vi gick upp i 2–0-ledning och sedan fick de en mittback utvisad. Det var tungt för dem. Vi hade sedan en boll i ribban och någon boll inne som underkändes. 4–0 i paus kunde vi haft, men i stället blev det 2–1.
Ja, även 2–2 och då var Ås etta i gruppen.

– Men, så gjorde Theo Eriksson 3–2, myser Kjell.

Noteras kan att Västboås i matchens slutskede fick ett andra röda kort.

Målen: 1–0 (12) Pontus Mildaeus, 2–0 (26) Noa Rova, 2–1 (60) Jonatan Eriksson, 2–2 (64) Jonatan Eriksson, 3–2 (68) Theo Eriksson.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *