Fotboll

Kärda siktar mot övre halvan

Fotboll Ifjol var Kärda tre ynka mål ifrån att avancera till division fyra. I år är målsättningen en aning nedskruvad. – Mitten eller övre halvan av serien, säger tränaren Mattias Johansson.

Det har varit en jobbig försäsong för Kärda. Spelare har varit skadade eller varit på resande fot. Dessutom har man tappat målskytten Theo Eriksson som ifjol gjorde 16 mål på tio matcher, 56 procent av lagets totala målskörd. Ändå har man vunnit fyra av nio träningsmatcher och kryssat i en.
– Han ville provspela i en högre division, säger tränaren Mattias Johansson.

Vilka tror du kommer tillhöra toppen av serien?
– Jag tror Torpa som vi har i seriepremiären kommer bli farliga.

Vem blir ett utropstecken i er trupp?
– En ung kille vi fått in är Isak Larsson som vi hoppas mycket på, att han ska göra våra mål eventuellt.

Hur är känslan inför säsongen?
– Vi har haft rätt mycket skador och många som varit på resande fot. Det har varit lite svårt att få till kontinuerliga träningar faktiskt. Så det såg bättre ut förra året. Samtidigt har vi fått in yngre och ambitiösa spelare som suger åt sig återkoppling. De äldre blir mer rutinerade och har hittat sina roller.
– Sen när vi tappat vår målskytt Theo så har vi fått ändra lite i vår spelidé och nu har spelarna börjat komma in i den mer och mer.

I fjolårets seriespel var Kärda en poäng ifrån direktuppflyttning. Senare i kvalspelet var man tre mål ifrån avancemang till fyran. I år tonar man ner målsättningen och siktar på mitten eller övre halvan av tabellen.

Seriepremiären för Kärda går av stapeln den 18 april borta mot Torpa.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *