Fotboll

Kärda vann mot Markaryd

Fotboll Kärda tog en meriterande seger i säsongens sista match i sydvästra femman. Det blev seger på bortaplan mot suveräna serieettan Markaryd med 4–2.

– Markaryd hade mycket boll, men vi var duktiga i våra kontringar, konstaterar kärdatränaren Mattias ”Kneg” Johansson, som givetvis är mycket nöjd med sitt lag.
– Matchen gällde inget, redan innan var det klart att Markaryd vunnit serien och att vi skulle bli tvåa. Men båda lagen ställde upp med sina bästa uppställningar, säger han.

Markaryd har hela säsongen visat att det är ett spelskickligt lag som varit svårt att få stopp på för de övriga lagen i serien. Kärda spelade dock respektlöst och ledde efter första halvlek med 2–0.
I halvtidspausen gjorde båda lagen en hel del byten och spelet blev öppnare. Båda lagen gjorde då två mål var.

Peo Eriksson i Kärda blev matchens bästa målskytt då han gjorde tre mål. Lagets fjärde mål gjordes av Erik Arvidsson, som också utsågs till bäste spelare av tränare Johansson.

För Kärda väntar nu kval till division fyra. Vilka lag som kommer att stå för motståndet där avgörs på söndag.
– Chansen finns att vi får möta Forsheda som just nu ligger på negativ kvalplats i fyran. Det är ju bara några kilometer mellan samhällena, så det skulle kunna bli en spännande match, skrattar Mattias Johansson.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *