Fotboll

Klevshult krossade Forsheda – vidare i Smålandscupen

Fotboll Klevshult behövde vinna med fem mål för att vinna kvalgruppen och ta sig vidare i Smålandscupen. I dagens match mot Forsheda på bortaplan levererade KSK just det och kunde vinna med 5 - 0 (3-0).

Bredaryd Lannas seger igår mot Hillerstorp med 4 – 0 innebar att Klevshult idag var tvungna att vinna med fem mål mot Forsheda. Det började också riktigt bra när man efter 23 minuter var i ledning med 3 – 0.
– Vi gör en riktigt bra första halvlek och leder med 3 – 0. Jag tycker vi var överlägsna i första halvlek, säger Klevshults tränare Anders Forsman.
– I andra halvlek tycker jag vi blir lite mer hafsigare och vi spelar inte riktigt så bra som vi gjorde i första, fortsätter han.

Men de två mål som skulle krävas för att få spela vidare i Smålandscupen kom dock och nu väntar ett playoffmöte mot en annan gruppvinnare innan Klevshult kan kvittera ut biljetten till omgång två.

Gedigen insats

Klevshults målskyttar var Triphin Muyubira 3, Johan Dalås och Mattias Englund. Anders Forsman ger beröm till tremålsskytten samt försvararen Johan Dalås.
– Hela laget gör en gedigen insats och gjorde vad som krävdes för att kunna gå vidare i cupen. Jag är nöjd med laget idag, men de två höjde sig lite extra, säger en nöjd Anders Forsman.

Lika uppåt var det förstås inte i Forsheda-lägret.
– Vi har tre kuggar borta och vi har lite för tunn trupp för att klara av det, konstaterar tränaren Markus Eng.

Eng menar att man får ta med sig den andra halvleken.
– De går ut och spelar en bättre fotboll där. Vi blir lite lugnare med boll och börjar våga rulla bollen.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *