Fotboll

Klevshult vann toppmötet mot Burseryd

Fotboll Tabelltvåan Klevshult tog emot serieledarna Burseryd på hemmaplan. Det blev intensivt och spännande där Klevshult drog vinstlotten och vann med 1–0.

Det var en tidig seriefinal som utspelades på Åängsvallen i Klevshult. Serieledarna Burseryd var på besök. Det skulle bli en jämn match där hemmalaget drog vinstlotten med matchens enda mål, som gjordes av högerbacken Ludvig Stensson.
– Det var en distinkt träff han fick på bollen, säger Klevshults tränare Anders Forsman.

Hemmalaget fick tidigt i matchen en fördel, då en spelare i Burseryd fick rött kort, men utnyttjade inte detta i första halvleken.
– Vi hade de bästa chanserna under de första 45 minuterna. Däremot hade vi dåligt bolltempo trots en man mer, vilket jag tryckte på i pausvilan, säger Forsman.

Bolltempot gick upp och sex minuter in i andra halvleken satte då Ludvig Stensson målet som förkunnade ny seger till Klevshult.
– Det kunde varit 3-4 mål till om vi inte hade missat alla målchanserna vi hade. Men jag måste ge beröm till Burseryd som är riktigt farliga i sina kontringar och krigade på riktigt bra, säger Anders Forsman som ger beröm till sina backar.
– Ludvig och Douglas Skursten för extra beröm samt Viktor Forsman på mittfältet. Även Triphin Muyubira ska lyftas lite extra då han skapade riktigt bra chanser i andra halvleken.

En 1–0-seger är inte så mycket. Vad plockar ni med er framöver och vad behövs förbättras?

–Nej verkligen inte. Vi tar med oss målchanserna. Men dock brände vi en hel del som måste bli bättre. Även tålamodet, som är riktigt bra idag, är något vi tar med oss.

Trots en match mindre spelad tar Klevshult täten i tabellen som har fyra matcher kvar innan uppehållet. Nissafors två gånger samt Hånger och Hillerstorp.

 

Text: Kenneth Andersson
Foto: Arkivbild

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *