Klevshults egna målnolla håller i sig – vann mot Bor

Fotboll Klevshult är ny tvåa i tabellen efter seger mot Bor med 2–0 på bortaplan, där första halvleken slutade mållös.

Klevshult klev för fösta gången ut på naturgräs i bortamatchen mot Bor.
– Det som var viktigaste idag var att känna på planen först och främst, säger Klevshultstränaren Anders Forsman.

Även om det var en tuff tillställningen så lyckades man bemästra gräsmattan och den konstiga studsen som blev. Filip Lipovac gjorde 1–0 fem minuter efter avspark i andra. Viktor Forsman stängde matchen med sitt 2–0 mål.

–Det lossnade lite efter vårt ledningsmålet. Och när Viktor gör vårt andra mål har vi full kontroll på match, säger Forsman och hyllar försvaret en kväll som denna.
– Försvaret med Johan Dalros och Ludwig Stensson som mittbackar får lite extra plus i kanten. Det är klart att våra målskyttar ska ha lite beröm också.
Bors tränare, Mattias Svensson, känner att det var en lyckad insats av laget trots förlust.
–Vi ger oss inte utan skapar bra chanser, Klevshult är ett riktigt bra lag med många rutinerade spelare. Men när det studsar som det gör på planen är det inte så mycket att göra åt, säger Svensson och ger sin anfallare lite extra klapp på axeln.
–Isak Nilsson kämpar oerhört där uppe på topp. Sedan är vårt försvarspel återigen stabilt.

Text: Kenneth Andersson