Fotboll

Klubbchefen om glåporden: ”Det är bedrövligt”

Fotboll Det är inte bara klang- och jubel efter gårdagens IFK-seger i derbyt. På sociala medier efter matchen framfördes det kritik mot språkbruket som användes från delar av Värnamo-klacken. -- Att vissa individer skriker ur sig sånt här är inte försvarbart, säger Christian Ahlander.

Personerna på bilden har inget samband med händelserna i artikeln. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

På flera håll på sociala medier har det framkommit kritik mot språkbruket som användes av vissa individer på ståplatsläktaren under gårdagens match på Finnvedsvallen. Bland annat skreks könsord och nedvärderande tillmälen mot kvinnor. När Värnamo.nu når IFK:s klubbchef Christian Ahlander för en kommentar berättar han att han inte hörde något själv från sin plats på arenan, men att han hört från andra vad som skreks.
— Vi har inte hunnit titta på detta ännu, men det ska vi göra naturligtvis.

Ahlander berättar att det framfördes kritik mot språkbruket även efter Östermatchen förra helgen.
— Vi hade uppe det med dem efter den matchen och är det så att det framkommer igen så får vi ta det en diskussion igen.

Efter att Ahlander pratat med en publikvärd under morgonen återkommer han.
— Det har förekommit från vissa individer och det är inte försvarbart. Men det är inget språkbruk som använts av hela klacken.

Vad har klubben för ansvar för att sånt här skriks från läktaren?
— Vi uppmanar alla att ha ett korrekt språkbruk och i vår värdegrund har vi att man inte ska uttala sig på det sättet och det har vi påtalat och vi kommer påtala det igen.

Klubbchefen berättar vidare att man från föreningens sida stöttar supporterklubbens initiativ till att heja fram sitt IFK. Enligt vad Värnamo.nu erfar är det bara några få ur klacken som använder sig av ett nedvärderande och/eller hatiskt språkbruk och det är något Christian Ahlander också upplever.
— Det var helt underbart med publik igår. Sen att vissa individer skriker ur sig sånt här är inte försvarbart. Det är bedrövligt och ska inte få förekomma.

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *