Fotboll

Makalös vändning av Rydaholm – Bungu tre mål på 6 minuter

Fotboll En trög start och underläge 0–1 efter 45 minuter. Då vaknade Rydaholmsgänget och vände till seger 4–1 mot Agunnaryds, där Gentrit Bungu gjorde äkta hattrick. UPPDATERAD

FOTO: Genrebild

0–1 till Agunnaryds efter bara tolv minuter som blev halvtidsresultatet.
– Vi spelade inte dålig men vi krånglade till det för mycket, säger Magnus Schöldsten, tränare för Rydaholm.

Andra halvleken hann knappt komma igång förrän Rydaholm och Gentrit Bungu började spela fotboll. På sex minuter hade 0–1 förvandlats till ledning 3–1 och samtliga mål av Bungu.
– Vi gjorde lite korrigering. Fick till fler hårda och snabba passningarna som vi är är bra på. Sedan blir kommunikationen bättre, säger Magnus Schöldsten och förklarar vad som sades i halvtidspausen.
– Jag frågade bara om de inte trodde på sig själv.

Nu blev det ytterligare ett mål genom Leon Bujupi denna fredagskväll och Rydaholm kliver av sista hemmamatch innan semester med flaggan i topp.
– Som jag sa så var vi inte dåliga i första men vi är betydligt bättre i andra och kommer ut som ett helt nytt lag om vi säger så, säger Schöldsten om matchen i sin helhet och ger sin tremålskytt stor eloge.
– Ja, det var tre ruggit snygga mål också. Han tillsammans med Leon Bujupi är riktigt bra idag. Sedan gör hela laget en väldigt bra insats i andra halvlek.

Vårens matcher för Rydaholmsgänget avslutas på bortaplan mot serieledarna Västboås.
– Vi vet hur de spelar och har bra koll på laget. Det kommer bli en tuff match och vi får framförallt se till att de inte spelar fram så August Gunnarsson blir fri, säger Schöldsten om sista matchen innan ledigheten.

Rydaholm har under våren haft en berg- och dalbanenivå, sett till resultaten. Inledningsvis började det med fem matcher utan förlust, tre segrar och två oavgjorda. Därefter blev det två förluster som följdes upp med ytterligare två segrar. Och i juni har det fram till fredagens match blivit två vinster, en storförlust och ett oavgjort resultat.
– Kan säga såhär. De två första vi förlorar är på naturgräs och vi är inte bra på de underlaget. Jag tror på laget och sedan tycker jag att vi kunde tagit någon seger till. Men vi ska vara nöjda så här långt, säger om Schöldsten om vårens matchen för Rydaholm.

Vad kan de som följer Rydaholm förvänta sig under höstens matcher?
– Att vi äger mycket boll och har fortsatt ett snabbt spel som vi är bra på.

 

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *