Målkalas av Waggeryd mot seriejumbon

Fotboll Efter tre raka förluster blev det äntligen seger för WIK i division tre sydvästra. Jumbolaget Anderstorp besegrades på Vaggeryds IP med hela 5-1.

– Det var verkligen på tiden. Vi är helnöjda med tre poäng, det var ju ett tag sedan, säger WIK-tränaren Thomas Johansson med ett skratt.
Till en början såg det ut som att WIK skulle kunna ställa till med en riktig målfest. Första målet kom redan efter tre minuter på en nick av Jonathan Johansson. Men sen kom hemmalaget av sig och föll in i Anderstorps något lägre tempo. WIK lyckades inte skapa några ytterligare farligheter innan domaren blåser av första halvleken, som slutade 1–0.

– Vi började halvleken bra, men föll vi tillbaka och det var faktiskt Anderstorp som dominerade i slutet, konstaterar Thomas Johansson.
Andra halvlek startade dock bra för Waggeryds del. Efter bara fem minuters spel gör WIK mål och ökar på sin ledning till 2–0, vilket också blir matchens andra för Jonathan Johansson.
Matchen är efter det jämn, men när WIK i 65:e minuten gör sitt tredje mål, genom Linus Lyck, tar hemmalaget över matchen och skapar flera chanser.

Anderstorp lyckas visserligen reducera till 3–1 i 77:e minuten efter en miss i hemmaförsvaret, men Waggeryd replikerar blixtsnabbt via Linus Lyck som gör 4–1 bara en minut senare. Femte målet för hemmalaget kommer tre minuter senare, 5–1 av Leo Babic, vilket också blir slutresultatet.
– Vi spelade betydligt bättre i andra, bra bolltempo och rakare spel. Vi skapade många chanser och kunde gjort fler mål, säger Thomas Johansson som vill ge extra beröm till tvåmålsskytten
Jonathan Johansson samt stabile mittbacken Hugo Lyck.