Fotboll

Målkalas för Västboås

Fotboll Guddarp var ingen match för Västboås som vann med 5–0 (2–0) på bortaplan. Texten uppdateras.

Pressbild: Västboås GoIF

Serieledande Västboås GoIF har inlett division 5 sydväst på ett strålande sätt med sex segrar och tre oavgjorda matcher efter nio omgångar. Lagets goda trend håller i sig. Redan i den andra minuten gav August Gunnarsson ledningen borta mot Guddarp. 18 minuter senare ökade samme Gunnarsson på till 2–0, ett resultat som stod sig i halvtid. I den 59:e matchminuten blev August Gunnarsson hattrickskytt när han gjorde 3–0. Bortalagets målproduktion fortsatte när Abdou Darboe nickade in 4–0 innan Felix Carlsson punkterade matchen med sitt 5–0-mål.

– 5–0 snackar man inte bort, oavsett, och ändå är man inte nöjd med spelet. Det är fantastiskt bra, det går inte att säga något annat. Tåget rullar på. Det är ett bra go i laget, laget med stort ”L”. Du vinner inga matcher på enskilda personer. Vi skapar väldigt mycket men gör 1–0 väldigt väldigt tidigt och man kan lätt bli ängslig i sådana lägen men sedan gör vi 20 och då börjar det kännas mer tryggt. Det är inte bara att trycka på en knapp, du ska göra det hela tiden och jag framhåller laget. Det är positiva vindar och det gäller att fortsätta rida vidare på den här vågen, säger tränaren Mikael Svensson.

Hela laget får beröm, men tremålsskytten August Gunnarsson, målskytten Felix Carlsson och målvakten Victor Lidh får ett extra plus i kanten för sina insatser.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *