Fotboll

Mållöst för IFK Värnamo mot HIF

Fotboll Helsingborgs IF - IFK Värnamo slutade 0–0.  

Victor Larsson när han spelade i Torns IF 2020. I match mot IFK Värnamo. Foto: Anette Hedin

IFK inledde matchen bäst men hemmalaget tog över i en halvlek som inte bjöd på särskilt många målchanser.

Anda halvlek blev närmat helt jämn men IFK hade det klart bästa målchansen cirka tio minuter före matchslut. Victor Larsson fick på en fin nick men som träffade ribban.

För IFK-tränaren Robin Asterhed var det skånsk mark igen, han är uppvuxen utanför Lund.
Robin var ganska nöjd med utflykten söderut:
– Ja, första 15–20 minuterna var mycket bra, säger han.
IFK hade ett mycket bra kortpassningsspel och flera halvchanser framåt. Det vill sig dock inte riktigt i sista fjärdedelen av planen, vilket Robin håller med om.

Helsingborg saknade 6–7 spelare och de som fick mer speltid än vanligt ville visa att de siktar på en plats i startelvan.

Helsingborg åter ur allsvenskan förra året medan IFK Värnamo vann division ett. Därmed möts de när superettan kommer i gång.

William Kenndal var bäste IFK-are och i övrigt ganska jämnt. Abdu Magashy kom in efter halvtid och isade som vanligt god takter. Nye Wenderson spelade 60 minuter och han kan nog med tiden bli en mycket stor tillgång för IFK.

Frågan är ju närmast vilket klass IFK håller i år. Det är lite oroväckande att man inte skapar så många målchanser men å andra sidan har man haft bra motståndare. Ännu bättre än i dag blir det på fredag borta mot allsvenska IFK Göteborg.
För båda lagen är det då genrep inför seriestarten och man kan förmodat att båda lagen vill spela så ordinarie som möjligt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *