Fotboll

Mållöst för WIK mot Öckerö

Fotboll Waggeryds IK spelade 0–0 i hemmamötet med Öckerö. Uppdaterat.

Foto: Pixabay

Första halvlek var relativt jämn och med ett högt tempo. Målchanserna vara dock få. I andra blev det mer tempofattigt men sista 15 minuterna höjdes tempot igen, Öckerö satsade friskt framåt men hade svårt att få till så många farliga avslut. Ett kom dock i 86:e minuten men då gjorde WIK-målvakten Tobias Lundgren en svettig räddning.
– Den tackar vi för. Vi är också jättenöjda med en poäng. Jag kan tänka mig att Öckerö inte reser hem med samma känsla, säger WIK-tränaren Thomas Johansson.

Öckerö var det bättre laget men skillnaden i målchanser var inte stor. Det var få för båda lagen.

– Vi var inte riktigt på tårna i dag. Kände inte riktigt igen oss. Däremot stort plus för hur alla kämpade i andra halvlek. Lagmoral kan räcka långt, berömmer WIK-tränaren.

Trots detta ett riktigt stort plus till Anton Åkerhag, en av planens giganter, denna ljuvaa sommardag på Vaggeryds Idrottsplats.

Öckerö skapade sina flesta och bästa chanser via långbollar på högerkanten och de vållade ofta oro i WIK-försvaret.

– En poäng kan vara väldigt viktig, säger Thomas Johansson som fortfarande blickar nedåt trots att WIK inlett säsongen överraskande bra.

Nästa match är mot Jönköpings BK borta på lördag.
– Det blir spel på konstgräs mot ett lag med många stora, tuffa killar. Vi har dock tillbaka Wille och Sebbe, säger tränaren och syftar på William Andersson och Sebastian Nilsson.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *