Fotboll

Oavgjort mellan SIS och Kärda

Fotboll Matchen mellan Skillingaryds IS och Kärda IF på Vaggeryds IP slutade 1–1 (0–1).

Det var en jämn och tät match som utspelade sig på Vaggeryds IP. Kärda tog ledningen i första halvleken genom straffmål av Max Eriksson. I mitten av den andra halvleken kvitterade Skillingaryd och 1–1 stod sig matchen ut.

– Vi spelar en jättebra match och gör den bästa matchen hittills. Det är skönt att se med både nya tränare och nya spelare i laget att spelar går framåt. Vi ägde större delen av första halvleken, började lite trevande i andra men de sista 30-35 minuterna dominerade vi och vi borde ha vunnit matchen, även om det är viktigaste är att vi avslutar matchen starkt. Det här var ett fall framåt. Det finns mycket att jobba med, det är ett ungt lag där många knappt har spelat seniorfotboll men det är kil att se att vi tar steg varje match. När vi tappar bollen är vi grymt starka och tar tillbaka bollen snabbt, vi har kvicka spelare som vill återfå kontrollen över bollen snabbt. Vi vill ha så mycket av spelet som möjligt. Det finns en sådan hunger i de här spelarna, de sliter för varandra och det ska bli kul att följa dem under säsongen. Nu ser vi fram emot tävlingsmatcher i Smålandscupen och speciellt matchen mot Lekeryd på fredag, säger Skillingarydstränaren Anders Fredén efter matchen.

– Det var en tämligen jämn match. Skillingaryd var det bättre laget i första halvleken. I andra halvleken är det desto jämnare med böljande spel, inte så mycket målchanser. Lite typiskt försäsongsspel, säger Kärda IF:s lagledare Åke Arvidsson efter matchen.

Hela Skillingaryds IS får beröm för sin insats. I Kärda får Erik Arvidsson, Noa Rova och Sixten Ström extra plus i kanten för sina insatser.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *