Fotboll

Öster för svårt för IFK:s U 21

Fotboll Smålandsderbyt i allsvenska U-21-serien mellan IFK Värnamo och Öster slutade med IFK-förlust. Trots att hemmalaget dominerade i andra halvlek gjorde gästande Öster matchens enda mål och vann med 1–0.

– Ytterligare en uddaförlust där vi är det spelförande laget men inte lyckas göra mål, suckar Tony Johansson, ledare i IFK.
Trots att det var en målsnål tillställning blev det riktigt bra fotbollsmatch, där båda lagen hade flera målchanser.

I första halvek var det jämnt, men i den andra tog IFK över och dominerade spelet. Men något mål blev det inte för hemmalaget. I stället gjorde Öster efter en timmes spel matchens enda mål.

– Vi hade flera bra målchanser, men fick inte in bollen. Just nu känns det som att vi kunde hållit på att spela boll utanför Östers straffområde hela kvällen utan att lyckas. Samtidigt gjorde deras målvakt en mycket bra match, konstaterar Tony Johansson, som trots resultatet är tämligen nöjd med sina spelare.

Det var två lag på den nedre halvan av tabellen som möttes. Vid seger skulle IFK passerat växjölaget i tabellen, men nu ligger IFK kvar på sjunde och näst sista plats i den södra allsvenska U 21-serien.
– Det är klart att vi hade hoppats på en bättre säsong, men som helhet tycker jag dock att vi presterar ganska bra. Nu tar vi nya tag, vi kan bättre, säger Tony Johansson.

Matchen spelades på konstgräsplanen Bollagården i Forsheda då naturgräsplanerna i Värnamo på grund av den senaste tidens regnande bedömdes inte vara spelbara.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *