Fotboll

Peking klart för femman

Fotboll FC Peking gjorde precis det som behövdes för att serien. Man tog den behövliga poängen i sin hemmamatch mot Burseryds IF genom att spela 1–1 1–0). Matchen var flyttad till konstgräsplanen i Gnosjö.

Glada guldgossar hos FC Peking. Privatbild

– Vi är förstås jätteglada över seriesegern. Vår målsättning var att ta oss upp till femman och nu är det faktum, säger Kalle Björnlund, glad tränare.

Men det var nervöst. Spelet fungerade inte särskilt väloljat. Och man fick försvara sig till den erövrade poängen i andra halvlek.

– Blev kanske lite nerver med i bilden. Burseryd kämpade hårt för att få in ett segermål då man jagade en kvalplats. Nu blev 1–1 ett bra resultat för bägge lagen. Vi har vunnit serien och Burseryds tredje plats betyder med sannolikhet att de får kvalspela.

Ingen spelare får toppbetyg. Bäst i laget var nu målvakten Stefan Rakic.

– Nu får vi sätta oss  ner i styrelserummet och börja planera för femman. Och redan är vi på gång med några spelare in i laget, säger Kalle.

En stor dag i föreningens historia. För första gången uppe i femman. I fjol föll man ju i kvalspelet.

Efter matchen blev det spontanfest i klubblokalen och nästa veckoslut blir det ett mer officiellt firande avslöjar Björnlund.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *