Bildextra: Platt fall för IFK Värnamo

Fotboll Värnamo var chanslösa i matchen mot Djurgården. Ett 0–2-underläge efter första halvleken blev inte bättre i andra och det rann i väg till en 0–5-förlust mot Stockholmarna. – Ska man få med sig poäng mot Djurgården måste man ha lite medstuds, säger Kim Hellberg efter matchen.

Nyförvärvet intervjuas

Det var stor skillnad mellan lagen i dag. IFK Värnamo som kämpar att undvika nedflyttningsplats och ett Djurgården som jagar serieledningen. Det blev lite David mot Goliat, där Smålandsgänget fick kämpa för att komma till avslut och vid pausvilan hade man en uppförsbacke genom ett 0–2-underläge.

Det blev inte bättre i andra. Efter 53 minuter gör Djurgården 3–0 som också blev spiken i kistan för Värnamo. Målmässigt rann det i väg till 5–0 och en tung hemresa väntar för Värnamo.

–Känslan var att vi tappade lite mot Sundsvall senast och var inte alls nöjda med vår prestation där. Vi vill studsa tillbaka och visste att Djurgården har varit otroligt duktiga på hemmaplan. Jag tycker ändå vi gör det på ett ganska bra sätt även om inte resultatet visar detta, analyserar Kim Hellberg matchen kort efter slutsignalen.

Text: Kenneth Andersson