Fotboll

Premiärjubel för IFK Värnamos U21

Fotboll Då var premiären avklarade även för IFK Värnamos U21. I bortamatchen mot Öster lyckades man plocka med sig samtliga poäng efter 3–1, där målen gjorde under andra halvlek.

Arkivbild

–Det är en bra U21-match, där det är målchanser åt båda hållen, säger Tony Johansson och utvecklar sitt svar om matchen.

–Jag är nöjd med vår prestationen idag, där killarna jobbar i varje situation. Vi gör dock inga mål i första halvleken men i andra så lossnar det. Vi gör de byten som var förbestämda. Öster är ett bra lag som vi hade svårt emot förra säsongen. Nu var det våran tur att vinna.

Det blev dock ingen skön premiär för Jesper Dickman. Han fick kliva av skadad efter bara 30 minuters spel.

– Det var foten som fick en smäll. Vi måste avvaktat någon dag för att se hur det är med foten, säger Johansson om Dickmans status som också fick byta ut Charlie Vindehall och Albin Lohikangas på grund av skadekänning i andra halvleken.

3-1 i premiären. Hur skönt var det att starta med en vinst?
– Alltid skönt att vinna. Och med tanke på att det är så lite matcher och vi gärna vill gå långt så var extra skönt idag.

Vad kan man förvänta sig av U21-laget denna säsongen?
– Det är svårt att säga målsättningen då vi inte vet vilka spelare som finns tillgängliga. I dag hade vi fem spelare från får P19-laget och elva från A-laget. Men det blir en bra teknisk bra fotboll och man känner igen IFK Värnamos spel när man ser lagets matcher.

Hur viktigt är det att vara igång med U21-serien för de yngre förmågorna i klubben?
– Det är riktigt bra och detta är deras chans att visa upp sig för tränarna, då man gärna vill komma in i startelvan.

Nästa match för laget blir om en vecka då man spelar borta mot Kalmar.
– Nu går de tillbaka till sina lag och sedan får vi se under söndagen vilka spelare som finns tillgängliga, avslutar Johansson.

 

Text: Kenneth Andersson
Foto: Hedin Väisänen

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *