Fotboll

Rydaholm slog tabelledarna

Fotboll Rydaholm lyckades göra mål på Västboås i 72:a minuten. Efter långa resterande tjugo minuter stod det klart. Rydaholm hade vunnit över serieledarna Västboås med 1-0. (0-0). Uppdaterad.

– Vi var taggade redan från början och ville verkligen vinna efter att senaste mötet blev 3-3, säger Rydaholms tränare Magnus Schöldsten.

– De äger första halvlek men vi lyckas att hålla undan och spelar otroligt försvarsspel. I andra halvlek tycker jag ändå att vi är det bättre laget och lyckas få in en boll på kontring. Efter det så vågar vi ändå stå upp och fortsätta vårat spel och gör väl endast några byten för att förhindra de långbollarna som Västboås börjar att slå.

Rydaholms mål gjordes av Amin Nshimirimana.

– Hela laget ska ha en jätteeloge för den krigarinsats de gör idag men Hjalmar Melkstam ska ha lite extra plus för att behöva spela på en ny position och gör det fenomenalt.

– Det bör även nämnas att domaren höll på att tappa matchen och det hade kunnat sluta illa när spelarna inte längre vet vad de får göra och inte göra. Det var likadant åt båda hållen och vi som tränare bara skakade på huvudet ibland åt de olika besluten som togs.

– Vi avslutar med två segrar, varav en mot serieledarna som vi önskar all lycka till i framtida matcher och går nu på ett skönt sommarlov, avslutar Schöldsten.


 

– Vi kom inte alls upp i nivå idag, det är bara att konstatera, säger Västboås tränare Mikael Svensson.

– Rydaholm gör det bra, det går inte att säga något annat och de är ett lag som inte riktigt passar oss så vi får helt enkelt ta och lära oss av det här. Sedan är det ju också vår första förlust och sådana kommer ju, det är inga konstigheter i sig.

– Det är en jämn match men vi lyckas inte att skapa så mycket. Visst vi har lägen så det hade ändå kunnat att gå hur som helst men de drar det längsta strået och det behöver de inte be om ursäkt för.

Svensson vill lyfta fram Anton Svenningsson och Felix Carlsson lite extra idag.

– Nu tar vi semester som serieledare, avslutar Svensson.


Text: Linn Törnberg

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *