Rydaholm vann gruppserien – trots oavgjort mot jumbolaget

Fotboll Rydaholm spelade 0–0 mot jumbolaget Urshult i sista gruppspelsmatchen Smålandscupen. Det räckte för att ta hem segern i gruppen. – Vi skulle avgjort matchen redan i första halvleken, konstaterade Johan Elmblad.

Matchen var till en början lite stökig. I matchens första minut fick Max Lundahl Ericson en varning. Även Rydaholms målvakt Theodor Haglund fick se det gula kortet, då det uppstod ett mindre bråk, efter en räddning i matchminut 22. Det fanns några spelare som var nära att spräcka målnollan under de första 45 minuterna, bland annat Alfred Martinsson med en ribbträff samt ett par frilägen.
–Det var en okej halvlek kan jag tycka. Men vi gick in i deras tempo i slutet vilket inte var så bra, säger tränaren Johan Elmblad om första halvleken.

I andra halvleken tog Rydaholm tag i taktpinnen ännu mer och skapade en hel del målchanser. Laget hade en boll i mål men dömdes bort för offside. Urshults målvaktspel blev tillslut en för svårt nöt att knäcka och man fick nöja sig med 0–0 och en poäng, vilket räckte till att ta hem gruppsegern i Smålandscupens grupp 29.

– Det var lite för mycket enkla misstag även om vi har flertalet lägen att sätta bollen, säger Elmblad som passar på att ge några spelare lite extra beröm.
– Erik Åkesson samt Kevin Husemanovic gör en stabil insats. I övrigt tycker jag att truppen har visat att man kan betydligt bättre än vad man visade idag.

Seriestarten för Rydaholm startar under påskhelgen, så det finns tid att ordna till det som inte stämmer just nu.
– Det finns lite detaljer som vi behöver justera till seriestarten. Men jag är inte orolig, det finns tid kvar så vi ska kunna lösa det, avslutar Elmblad.

Text: Kenneth Andersson