Fotboll

Rydaholm vann ”seriefinalen”

Fotboll Om man kan kalla det seriefinal återstår att se om några matcher men att Rydaholm idag vann med 3-1, (2-0) över Torpa som låg på ungefär samma poäng stämmer och ger nu Rydaholm en ännu bättre chans att ta hem seriesegern.

– Vi är otroligt nöjda, det här var ju lite av en seriefinal, säger tränaren Magnus Schöldsten.

Förra matchen mot Torpa hade slutat 0-0. Nu på förhand inför dagens match hade det känts bra på uppvärmningen men sedan de första 20 minuterna ”var vi ganska darriga”, menar Schöldsten.

– Vi får sedan in ett mål och då får vi lite lugn i det. Dessutom gör vi ett till precis innan paus och pratar då om att inte slappna av eftersom vi vet att de kommer sätta press direkt i andra halvlek.

Målen gjordes av Jakob Elv och Gentreit Bungu (2).

– Satte press gjorde dem och tillslut blev vi trötta och då kom deras mål men sedan ändrade vi om lite och var tillbaka på banan igen. Under hela matchen hade vi haft fokus på att stänga ner deras mittfält för det är där de vill spela bollen och det lyckades vi verkligen med.

Schöldsten vill ge hela laget ”jätteberöm” men lite extra Gentrit Bungu och Amin Nshimirimana för ”allt som de gör på planen”.

–Vi har haft en tung vecka med match både i söndags och idag. Både vi och Torpa är där uppe i toppen på nästan samma poäng så dagens vinst var viktig eftersom det blev lite av en seriefinal. och det kändes otroligt skön, avslutar Schöldsten.

Nästa match spelas mot Reftele på fredag.

 

Text: Linn Törnberg

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *