Fotboll

Rydaholms drömstart gav tredje raka segern

Fotboll Tio poäng hade Rydaholm skrapat i hop under juni. Tre vinster, en oavgjord och en förlust. Juli inleddes som juni avslutades – tre nya poäng. Kånna besegrades på bortaplan med 0–3 (0–3). – Vi börjar få i ordning på vårt spel nu och fler spelare som är tillbaka i spel, säger Rydaholms tränare Johan Elmblad efter segermatchen.

Rydaholm fick en smakstart på första matchen i juli. Laget spelade hem sin tredje raka seger, då Kånna IF nollades på deras hemmaplan – 0–3 (0–3), vilket också innebar att deras målnollan har varit intakt i drygt 180 minuter.
–Det var stabilt från början till slut, säger Johan Elmblad.

Matchen började på bästa tänkbara sätt, 1–0 efter tre minuters spel, där Leon Bujupi blev målskytt. Fyra minuter senare utökade Mario Vasilj ledning till 2–0.
– Vår spelidé var att ta ett kraftigt grepp om inledningen och göra mål så tidigt vi kunde, vilket också gjordes, så planen funkade fullt ut, säger Elmblad.

Sedan dröjde det till matchminut 43 innan ytterligare ett mål kom för Rydaholm, då genom Hjalmar Melkstam. Detta mål skulle också bli halvlekens sista.
– Vi ville gå ut lika starkt som första, inte ge dem något gratis. Vi gör också allt rätt utom att göra något mer mål, konstaterar Elmblad.

Någon du vill plussa extra i dag?

–Det är jämt över samtliga spelare. Men Adrian Shefqeti och Leon Bujupi gör en bra första halvlek. Sedan vill jag passa på att ge våra ytterbackar – Noah Egerhag, Kevin Husemanovic och Hjalmar Melkstam – extra klappar på axeln.

En match kvar innan semester, vad behöver ni förbättra till den?

–Vi ska bygga vidare på det vi gjort de senaste matcherna som har funkat riktigt bra. Men det blir en tuff match, mot topplaget Guddarps, inget snack om det.

Text: Kenneth Andersson