Fotboll

Rydaholm Golf:s målnolla intakt under försäsongen

Fotboll Rydaholmsgängets har inlett sin försäsong strålande. I sin andra träningsmatch höll laget åter nollan när Vaggeryd United besegrades med 4–0 (2–0).

Arkivbild

–Motståndet var bättre än vad vi väntat oss så de kommer, tror jag klara sig bra i sin serie (division 6). Vår stabilitet är riktigt bra idag men vi tappar lite i tempot, säger Rydaholms nya tränare Magnus Schöldsten efter lagets andra träningsmatch.

Rydaholms träningsdos under försäsongen har gett goda resultat. I alla falla om man ser till resultaten, 3–0 mot Reftele som nu följdes upp med en 4–0 seger, där Leon Bujupi gjorde två och Abdikader Mohamed samt Gentrit Bungu blev målskyttar.
– Det ser riktigt bra ut. Nyförvärven med den stomme vi har byggt ifrån har smält ihop bra. Både mål- och försvarsmässigt har jag inget att klaga på. Det viktigaste är trots allt att ha roligt under säsongen, säger Schöldsten om träningarna under försäsongen.

Nästa match för Rydaholmsgänget blir cupspel som startar 11 mars.
– Det kommer bli tuffare. Men vi ser framemot det, där vi inleder borta mot Kärda.

För Vaggeryd United var det lagets första träningmatch där det finns kvalité men också en del att träna på under försäsongen.
– Det är kul att vi får göra vår historiskt första träningsmatch. I dagens match kunde vi bara ställa upp med 12 spelare, då många jobbade och vi har lite småskador på spelare, som dock inte är så allvarligt. Men självklart finns en del att förbättra framöver, säger tränaren Ylber Spanca, som vet att laget besitter goda kvalitéer på planen:
– Fotbollsmässig har vi riktigt bra kvalité. I dag visade Samuel Asmeron att han blir att räkna med framöver.

Rent träningsmässigt, var befinner ni er just nu?
— Just nu ligger fokus på att få en bra kemi i gruppen, där alla vet vilka positioner de har. Sedan kommer även konditionen vara något vi behöver förbättra.

 

Text: Kenneth Andersson

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *