Fotboll

Så ska IFK lugga Elfsborg på poäng

Fotboll Elfsborg på Borås Arena har för IFK Värnamo under den allsvenska tiden inte varit någon dunderhit. Två raka förluster har det blivit. – Det gäller att vi är väldigt bra defensivt under 90 minuter för att ta med oss poäng, säger IFK-tränaren Anes Mravac.

Anes Mravac. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

4–1 och 2–0 har Elfsborgs segersiffror slutat när IFK Värnamo har varit på besök på Borås Arena under sina två allsvenska säsonger. Elfsborg spås av många bli ett topplag i år, allt medan experttipsen placerar IFK på den undre halvan av tabellen.

Anes Mravac är dock laddad för premiären.
– Det ska bli väldigt spännande. Väldigt roligt att börja tävla. Som alltid när allsvenskan börjar så är man väldigt inspirerad. Det är mycket positiva känslor inför premiären, säger han.

Hur ska ni göra för att ta en eller tre poäng?
– Först och främst att vi gör en väldigt bra defensiv insats. Elfsborg är ett lag som är mycket skickliga på att använda ytorna motståndarna använder och ger man dem för stora ytor, då går det undan. Så det gäller att vi är väldigt bra defensivt under 90 minuter för att ta med oss poäng.

Anes Mravac berättar att man inte har några skador som stör inför premiären på måndag och att alla spelare är tillgängliga.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *