Sena mål sänkte Waggeryd

Fotboll Waggeryd förlorade mot Högaborg i Helsingborg med 2–3. Hemmalaget avgjorde i slutet av andra halvlek efter mål i den 81:a och 88:e minuten.

– Jag är besviken. Vi kämpar och sliter men saknar det där lilla sista. Vi skapar många chanser men lyckas inte göra mål, suckar WIK-tränaren Thomas Johansson.
Det här var tredje förlusten i rad för WIK i division tre sydvästra. Men till en början såg det dock ut som att Waggeryd skulle vända den nedåtgående trenden. Laget inledde bra, lyckades effektivt stänga hemmalaget och tog i den 20:e minuten rättvist ledningen med 1–0 genom Sebastian Nilsson.

Högaborg tog sen över spelet och kvitterade i den 38:e minuten på ett skott som tar stolpe och in. Det var ett mål som retade upp både WIK-spelarna och ledarna, som menade på att domaren borde blåst av i situationen innan efter att en WIK-spelare fått
en smäll i huvudet.

Andra halvlek blir helt jämn och matchen står och väger. Det blir tillfälligheter som avgör. I den 81:a minuten gör Högaborg 2–1 efter en omställning där Waggeryd inte lyckas hänga med
WIK har sedan ett par chanser att kvittera, men i 88:e minuten är det i stället Högaborg som ökar på sin ledning till 3-1 efter att WIK ännu en gång tappat bollen på mittplan.
På övertid, i matchens sista minut, snyggar WIK till siffrorna och reducerar till 2–3 på straff av Linus Lyck.

Waggeryd möter i nästa spelomgång seriejumbon Anderstorp som bara tagit två poäng på hela säsongen.
– Man ska aldrig underskatta något lag i den här serien, men det är en match vi bara ska vinna. Vi ska vända på det här, säger Thomas Johansson.