Fotboll

Simon Thern nära bli matchvinnare

Fotboll Simon Thern var nära att bli  matchvinnare när Sverige spelade 2–2 (0–1) mot Island.

Simon Thern.

Sverige är på januariturné i  Qatar och mötte i dag Island. Det blev 2–2 och Simon Thern som är fotbollsfostrad i IFK Värnamo svarade för 2–1. Han såg ut att bli matchvinnare men på övertid kvitterade Island..

Resultatet sved för Sverige. Insatsen var bra, mycket bättre än mot Finland senast, och man vände 0–1 till 2–1 i den andra halvleken och hade till synes full kontroll på matchen. En sen isländsk kvittering lurade dock Sverige på segern.

– Det var snöpligt men så är det ibland, konstaterade Melker Hallberg som tyckte att insatsen annars varit ”helt okej” från svenskt håll.

Efter 64 minuter gick Tesfaldet Tekie ut efter en eminent debut – ÖFK-spelaren hade regisserat mycket i den svenska offensiven. Alexander Fransson som löste av blev lycklig redan efter en av sina första bollkontakter när han friställde Simon Thern som placerade in Sverige 2-1-mål. Vid det här laget såg Island tröttkört ut medan Sveriges energi var konstant.

Segern såg ut att vara i hamn när Island på tilläggstid kvitterade till 2–2.

– Jag tycker vi, precis som mot Finland, var lite sökande i första halvlek. Hotade inte riktigt. Men sen gör vi det mycket bättre i andra halvlek, spelar bra fotboll och gör mål. Det är bra som helhet och ett bra resultat som vi tyvärr inte lyckas förvalta till slut, konstaterade Janne Andersson som tar med sig många positiva besked inför framtiden trots en poäng endast från januariresan.

De två matcherna på januariturnén var de enda matcher av träningskaraktär som Janne Anderssons manskap får 2019. Nu väntar idel tävlingsmatcher, härnäst gäller det EM-kvalöppning mot Rumänien (hemma 23 mars) och Norge (borta 26 mars).

Simon Thern i mitten var nära att bli svensk matchvinnare. Foto: Svenska Fotbollförbundet

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *