Fotboll

SIS obesegrade i Smålandscupen

Fotboll SIS vinner mot Visingsö med 5–1, (5–1) och förblir obesegrade i gruppspelet.

– Även om vi vinner med klara siffror så har vi gjort bättre matcher. Motståndet idag var tämligen svagt om jag får vara ärlig och det blir lite för enkelt för oss så efter några mål in går vi ner i deras tempo, säger tränaren Anders Fredén.

Målen gjordes i 7:e, 17:e, 19:e, 22:a och 54:e minuten av Axel Jonsson, Emil Mekic, Gustav Johansson, Leon Oscarsson och Anton Rosqvist.

– Där märks det att vi har en hel del att lära när vi själva måste driva tempot. Vi måste bli bättre på att dra isär motståndarna, göra det ännu jobbigare för dem, ta tillbaka bollen snabbare när vi förlorar den och helt enkelt ta tag i taktpinnen. Vi blir passiva till skillnad från när vi möter bättre lag.

Oavsett om Jönköping Torpa (som SIS spelade oavgjort mot) vinner sin sista match eller inte så kommer SIS troligtvis att bli en av de bästa tvåorna och gå vidare i Smålandscupen.
– Det var därför vi egentligen hade behövt vara mer drivande för att sätta oss i ännu bättre position och få in ännu fler mål för att öka målskillnaden.

–  Nu börjar vi närma oss seriestarten men innan dess hoppas jag att vi får tillbaka lite skadade spelare inför sista genrepet som troligtvis blir en cupmatch för om några veckor blir det ett helt annat motstånd, avslutar Fredén.

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *