Fotboll

Straffdramatik när WIK kryssade: ”Gränsfall”

Fotboll Waggeryds IK spelade 3–3 mot Valdemarsvik i premiären av division 3-fotbollen på Vaggeryds IP. Bortalaget kvitterade på matchens sista spark.

Christofer Frisenette-Fich höll på att ge WIK tre poäng i premiären. Foto: Henrik Skoglund

Då vädergudarna spelat oss ett spratt den senaste veckan så var det spel på konstgräset på Vaggeryds IP som gällde. Bortalaget började bäst, men WIK åt sig in i matchen allt eftersom. Därför kom 1–0 till gästerna i slutet av halvleken lite oväntat.

Waggeryds IK hämtade sig dock snabbt och kunde bara minuter senare kvittera efter en frisparksvariant där William Pihl var sist på bollen.

Men den plötsliga målorgien tog inte slut där. I matchminut 50, fortfarande i den första halvleken, så kunde Valdemarsvik återta ledningen.
– De har två chanser och gör två mål i första halvlek. Jag tycker vi bjuder på lite enkla mål idag, säger WIK-tränaren Thomas Johansson och fortsätter:
– De smällde på rätt bra och vi var alldeles för snälla.

I den andra halvleken kunde William Neth kvittera på ett kyligt avslut och när ungefär halva halvleken passerat så fick WIK en straff som Christofer Frisenette-Fich la in bakom målvakten.

Thomas Johansson tycker att hans lag gjorde en bra andra halvlek överlag. Men att de föll tillbaka lite efter ledningsmålet. I matchens absoluta slutskede fick också bortalaget en straff, en straff som de förvaltade.
– Det är dåligt av oss att släppa till en sådan möjlighet. Sedan kanske straffen var gränsfall, den är på linjen. Men jag vet inte. Vi ska inte släppa till det ändå, säger en mycket besviken Thomas Johansson innan han fortsätter.
– Det var en typisk premiärmatch utan ordnat spel. En bra lagmoral gjorde att vi kunde vända matchen. Men det höll inte hela vägen. I det stora hela så tycker jag att vi kan mycket bättre. Just nu känns det inte alls bra, imorgon kanske jag är lite nöjdare.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *