Tre backar ”målade” när IFK slog Lund

Fotboll Med två snabba nickmål tog IFK Värnamo greppet på Lunds BK. Skånelaget reducerade i andra halvlek, men IFK stod upp och tog tre nya poäng via 3–1.

[23/23]

Det var väl i sanningens namn ingen match som omskrivs extra i historieböckerna utan för IFK:s del en hyfsat bra dag på jobbet.

En bra start är alltid viktigt och gav IFK Värnamo arbetsro. Första halvlek, som för övrigt slutade 3–0, gick helt i hemmalagets favör. I andra fick Lund ett tidigt reduceringsmål vilket gav dem ny energi. Statistiskt tog Lund över, men siffror är enbart siffror.

Notabelt var att alla tre IFK-målen kom från spelare i backlinjen. Victor Eriksson inledde med att skalla in 1–0 i åttonde minuten, mittbackskollegan Viktor Ljung gjorde samma sak när han satte 2–0 och Freddy Winst följde upp med 3–0 i 3:e minuten.

– Vi gick bort oss på Värnamos mål, suckade Lunds tränare Jack Jensen, som fick inkassera andra förlusten i höst.

Mer belåten var förstås Jonas Thern.

– Framför allt med resultatet, kontrar IFK-tränaren, och underströk:

– Vi var väldigt effektiva i första halvlek och fick den start vi behövde mot ett Lund som väl tagit flest poäng i höst tillsammans med Ljungskile.

Om det var fördel IFK efter 45 minuter var det tvärtom sista 45.

– Hade hoppats omsätta mer i andra, men vi kom ju inte ens till avslut, suckade Jonas Thern.

Nej, andra var definitivt inte bra där många bollar slogs bort alldeles för enkelt. Men, det hade vit-blått råd med denna råkalla söndagseftermiddag inför 513 tappra åskådare.

Viktor Ljung fick pris som bäste hemmalirare. Bara att instämma och stora plus också till Victor Eriksson och Freddy Winst i försvarsregionen.