Fotboll

Tre mål på en kvart sänkte IFK 

Fotboll IFK Värnamo förlorade borta mot Brage med 1–3 (0–3).

Arkivbild från en tidigare match.

IFK Värnamo reste till Borlänge för en tuff bortamatch mot ett Brage som kämpar i botten. Hemmalaget gick vinnande ur striden, genom tre mål inom loppet av en kvart i första halvlek. I den 11:e matchminuten gav Joakim Persson hemmalaget ledningen. Samme Persson gjorde 2–0 och Lleonard Plana satte 3–0 bara minuterna senare, ett resultat som stod sig i halvtid. 

– Matchen var helt jämn fram till och med 3–0. Förutom lite kommunikationsmissar så skapar de inte mer än oss, men de var effektiva till skillnad från oss. Det är frustrerande när 3–0-målet kommer. De två första målen kommer genom att vi inte håller ihop försvaret och det tredje bjuder vi Brage på. Det är både frustrerande och besviket, säger IFK:s tränare Robin Asterhed efter matchen.

IFK kliver ut i andra halvlek och försöker trycka på. Charlie Vindehall gav laget hopp när han reducerade i den 62:a minuten, men närmare än så kom inte gästerna.  

– Det finns så mycket mer i oss än vad resultatet visar. Vi hade hoppats på tre poäng och vi skapar lika mycket målchanser som Brage men de är mer effektiva. Det var härligt att Charlie fick göra mål, men vi hade hoppats på tre poäng, säger Robin Asterhed.

Nästa lördag väntar serieavslutning hemma mot Norrby på Finnvedsvallen för IFK:s del.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *