Fotboll

Tredje raka segern för Kärda

Fotboll Kärda IF har funnit sitt spel under höstomgångarna. Under tisdagskvällen kom lagets tredje raka seger, där tabelltvåan Torpa besegrades med 1–0. UPPDATERAD

Förra veckan fick serieledarna Västboås GOIF känna på Kärdas IF:s framfart under hösten. Denna gången var det tabelltvåan Torpa IF tur. När matchen blåstes av kunde Kärdagänget bara konstatera, efter att ha sett matchtavlans siffror 1–0, att tredje raka segern var ett faktum under höstomgångarna.

Kärdamålet gjordes av Max Ericson, efter ett långskott, i den 17:e matchminuten. Detta skulle även bli halvlekens enda mål.
– Vi började något sämre under första tio men kom in i spelet där efter. När vi vann bollen var vi offensiva. Så vi stod upp bra första 45 minuterna, säger Johansson och kommenterar Ericsons mål.

– Han brukar ha ett jätteskotte och nu gjorde han en mittbenan på målvakten.

I andra var det i mångt och mycket spel mot ett mål. Torpa öste på och gick för en kvittering medan Kärda försvarade sig för näbbar och klor. Och det stannade vid 1–0.

– Det är klart att de tryckte på en del. Men det var inte några farliga situationer, säger Johansson om andra halvleken som dock medger att spelidéen i denna matchen var att backa hem.
– Vi har haft, nu när vi mött topplagen, en matchplan som gjort att vi backat hem en del. Det har ju fungerat bra, konstaterar Johansson och i dagens match får också försvarsspelet med beröm godkänt.

– Självklart lagets försvarspel. Men även våra mittbackar Victor Eriksson, Andreas Finnander var strålande. Ni kan också lägga till att vårt mittfält bra idag, som gjorde att vi kunde få till ett offensivt spel.

Segern innebar att Kärda klättrar från en femte till en tredje plats i tabellen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *