Fotboll

Tung avslutning för Waggeryd – tappade 1–0-ledning på tilläggstid

Fotboll Avslutningen av vårsäsongen blev inte vad Waggeryd hade tänkt sig. Tre raka förluster blev ett faktum när laget föll riktigt tungt på bortaplan med 1–2 mot bottenlaget Gislaved. – Jag är inte den som klagar på domaren, men kan säga att jag inte är överens med honom i slutskedet, säger Waggeryds tränare Thomas Johansson.

Foto: Pixabay

Waggeryd kom till sista matchen innan semester med en del grus i maskineriet. Två raka förluster och bara två gjorda mål. Det skulle bli ett nytt tungt nederlag för Waggerydsgänget då man i Gislaved tappade tre poäng till poänglösa för tredje matchen i rad.

1–0-ledningen, där målet gjorde i slutet av första genom Ayman Abdin, ändrades till förlust med 1–2 på de tre tilläggsminuterna som blev i andra halvleken.
– Vi försvarar oss bra, men så får de hörna och gör 1–1 efter en hård nickduell. Därefter forcerar de och gör 2–1 i den sista situationen som händer matchen, säger Thomas Johansson om de tre tunga minuterna.

– Jag är inte den som klagar på domaren, men kan säga att jag inte är överens med honom i slutskedet.

Noterbart var att den sista halvtimme fick Waggeryd spela med en man mindre då, Filip Frisenette-Fich, fick rött kort. Något som gjorde att laget fick slita ännu mer.
– Ju längre tiden gick så kändes det som vi att vi skulle kunna ta det, även om killarna var trötta, säger Johansson som passar på att hyllar Zakarias Råvik som gjorde sin sista match i Waggeryds-tröjan, då spel i Kalmar FF väntar till hösten.

– Alla kämpar där ute så det ska de få en eloge för. Även vår målvakt Jonathan Sandin gör en strålande insats, så synd att han inte fick hålla nollan.

Semester – vad känner du om er insats under våren och vad behöver förändras till hösten?
– Totalt sett har den varit bra. Hade någon sagt till mig innan serien drog igång att vi skulle ha 19 poäng efter våren så hade jag blivit glad. Men vi har en tunn trupp så det har varit tufft vissa matcher. Nu tappar vi en spelare, men det viktigaste är att få behålla alla andra och helst skade- och sjukdomsfria.

Kommer ni fylla på truppen till hösten?
– Jag vet inte om det är någon spelare på väg in, då jag inte har hand om det.

Text: Kenneth Andersson

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *