Tung förlust för Värnamo Södra

Fotboll I nedre delen av tabellen stred idag Värnamo Södra mot Hovslätt. Redan efter fyra minuter lade Linus Wrethstig in bollen i mål. Trots att Södra fortsatte att ha övertaget en aning så återhämtade sig Hovslätt snabbt och gjorde fyra mål i andra halvleken. Matchen slutade 4–1, (0–1), vilket innebär att Hovslätt utökar avståndet till Värnamo Södra i tabellen. Uppdaterat.

Arkivbild från en tidigare match.

– Vi leder i första halvlek med 1–0 och har bra kontroll på det, Hovslätt skapar i princip ingenting och annars räddar vår målvakt de få som rinner igenom. Vi gör det mycket bra men utan att skapa något, säger tränaren Patrick Schellhas.

– Vi går in i andra halvlek med planen att komma upp lite högre i plan. Det känns bra och säkert i första kvarten men sedan gör vi några individuella misstag och helt plötsligt står det 3–1 innan vi vet vad som sker. Därefter känns matchen i princip över.

– Hovslätt kämpade på och vi gjorde det svårt för oss, matchen idag var en stor besvikelse, avslutar Schellhas.

Nästa match spelas mot Bosniska Föreningen Gislaved på fredag.

Text: Linn Törnberg