Fotboll

Tung omstart för Värnamo – Hellberg: ”En tung uppförsbacke för oss”

Fotboll Semestern var slut för IFK Värnamo. Omstart i Kalmar gällde under måndagskvällen. Men det blev en tung hemfärd då man varken fick med sig några poäng eller mål. Kalmar vann smålandsderbyt med 1–0, där målet gjordes efter hörna fem minuter in i första halvleken.

Kapten Winsth med bollen. Foto: Hedin Väisänen

Något nytt jubel för IFK Värnamo blev det inte i omstarten. Även om laget haft en positiv trend innan allsvenskan gjorde ett längre uppehåll.

I omstarten fick man se sig besegrade av tabellsexan Kalmar FF, på dess hemmaarena, i det historiska smålandsderbyt.

– Det är självklart en besvikelse och vi ville få med oss poäng här ifrån helt klart, säger Marcus Antonsson till discoveryplus kommentator Björn Geijer efter matchen, som dock hade ett par lägen under matchens gång.
– Jag får ett par lägen men är inte riktigt nära. Det är det sista lilla som inte går vår vägen idag. Vi får ta nya tag till nästa match i stället, avslutar Antonsson.

Huvudtränaren Kim Hellberg har, trots en tung 0–1-örlust, en positiv känsla när det beger sig hemåt.
– Det är väl ändå positivt. Vi möter ett ruggit bra hemmalag. De börjar bra och får med sig 1–0 i början, vilket ger oss en tung uppförsbacke, säger Kim Hellberg efter mardrömsstarten.
–Det var svårt att komma åt dem. Men tycker ändå vi blir bättre ju längre matchen pågår. Vi har lite tryck i slutet som kunde resultera i mål. Men som sagt de var bättre än oss idag.

Vad tar ni med er från denna tillställningen?
– Det var en bra måttstock att mäta sig emot, då Kalmar är ett bra lag. Vi tar oss närmre och närmre de lag som är bättre, vilket är ett bevis att vi är på gång.

Vad har ni tränat på efter återsamlingen?
–Inte så mycket mer än att repetera det vi gjort under våren. Det handlar om att alltid bli bättre på det vi gör.

Text: Kenneth Andersson
Foto: Hedin Väisänen

 

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *