Fotboll

Två minuter fällde Kärda i bortapremiären

Fotboll Kärda gick lottlös från seriepremiären borta mot Torpa.

Arkivbild från försäsongen.

Med ett bra genrep mot Kullturp i ryggen kom Kärda IF till Lagan Turf Arena för att möta Torpa i seriepremiären i division 5 sydvästra. Matchen var mållös i paus, men den andra halvleken bjöd på tre mål på åtta minuter.

I den 65:e minuten gav Hannes Keynemo Torpa ledningen. Bara minuten senare ökade hemmalaget på till 2–0 genom Johan Brorsson. Kärda reducerade i den 73:e matchminuten genom André Nilsson men närmare än 1–2 kom inte bortalaget, som inkasserade en uddamålsförlust i seriepremiären.

– Vi har varsin halvlek: Torpa den första och vi den andra. Vi skapade mycket, men så gör vi misstag på båda deras mål. Det är rätt psykologiskt att de gör två mål på ett par minuter medan vi har spelet, säger tränaren Mattias Johansson efter matchen.

– Vi höll oss till vår spelidé och hela den andra halvleken, förutom de två målen, var bra från vår sida. Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist. Det tar vi med oss för fortsättningen är att vi höll uppe spelet bra, avrundar Mattias Johansson.

Målskytten André Nilsson, Jakob Björk och Victor Eriksson får extra plus i kanten för sina insatser.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *