Fotboll

V-Södra tappade segern i 89:e

Fotboll Värnamo Södra har inte direkt marginalerna med sig i fotbollsfyran.

Trots att man tog upp 0–2 till 3–2 lyckades hemmalaget kvittera till slutresultatet 3–3 på straffspark i 89:e matchminuten.

Växjölaget Rejban låg alldeles före V-Södra i tabellen och seger för gästerna hade betytt omvänt förhållande.
– Vi har verkligen inte marginalerna med oss, säger Södras tränare Jonas Liljeqvist.
Han tycker att det här var en match man skulle ha haft alla poängen och inte som det blev delad pott.
– De tryckte på med allt de hade i slutet och plötsligt låg en av deras killar och skrek i straffområdet. Lite märkligt att det blev straff.
Före dess hade Södra haft ett jätteläge att avgöra med 4–2.

Efter 2–0 i paus för Växjölaget tog Södra  över genom två mål av Franjo Misic och ett av Adam Ingelsten.

Tränaren var jättenöjd med hela lagets insats men extra beröm till försvaret med målvakten Andreas Karadza och trebackslinjen med Adam Ingelsten, Hugo Bergman och Kushtrim Preteni.

Anders Luu gjorde ett väldigt fint ihop i andra halvlek men han kan inte spela full matchtid på grund av skada.

En match återstår innan sommarvilan, Ljungby hemma på lördag. Ljungby är serieledare men Södras tränare tror att man ska kunna bjuda upp till verklig kamp.