Fotboll

Värnamo Södra FF kämpar vidare ”Otroligt viktiga matcher”

Fotboll Idag spelade Värnamo Södra mot Tabergs SK. Det var en otroligt viktig match då laget är nära nedflyttning. Hemmalaget visade då styrka och besegrade Taberg med 6–1

Det var mycket som stod på spel när V-Södra tog emot Taberg. Det skiljde bara 2 poäng till nedflyttning för Värnamo när matchen blåstes igång. Det som många skulle bli en svår match för V-Södra blev istället tvärt om. Hemmalaget blåste igång direkt och efter 16 minuter gjorde Värnamo mål på straff. Det dröjde inte mer än sju minuter innan gästerna hade kvitterat. Det var en jämn kamp i första halvlek menV-Södra  kämpade på och tog ledningen igen i matchminut 40.

Andra halvlek startades och V-Södra högg direkt, 3 1 i minut 46. Vad som följde var en utklassning när Värnamo utökade sin 3-1 ledning till 6-1 under andra halvlek innan domaren blåste av.

Ni har chans att säkra kontraktet på säsongens två sista matcher, hur ska ni lösa kontraktet?

– Vi är inne i en uppåtgående trend där vi gör mycket rätt, spelarna gör det bra på planen. Fotboll bygger ofta på självförtroende och det syns att grabbarna är inne i ett bra tankesätt. Vi ska fortsätta som vi gör och fokusera på dessa två otroligt viktiga matcher.

Nu är det två väldigt viktiga matcher förV-Södra  denna säsong som har chans att säkra kontraktet.