Viktor Claesson blev matchvinnare mot Spanien

Fotboll Värnamosonen Viktor Claesson svarade för avgörande 2–1 (1–1)  i VM-kvalet mot Spanien.

Spanien chockade Sverige med ledning  redan efter fem minuter med Carlos Soler som målskytt. Bara minuten efter kvitterade Alexander Isak.

I minut 57 slog Dejan Kulusevski ett fint pass till  Viktor Claesson som gjorde 2–1. Viktor hade fått chansen att spela från start och han lyste av självförtroende.

Spanien hade stort bollinnehav men samtidigt var det jämnt när man räknar målchanser,  kring 6–6.

De tre ovan nämnda, Isak, Kulusevski och Claesson tillhörde de bättre i det svenska landslaget. Kul och för Viktor Claesson att än en gång på bli matchvinnare i landslaget. Han är verkligen bäst när det gäller. I EM-kvalmatchen mot Polen i juni gjorde han segermålet 3–2 på övertid, även den gången framspelad av Kulusevski.

– Vi är på vår hemmaplan och vi måste spela för tre poäng. Jag tycker att vi som vanligt sätter defensiven och i dag spelade vi mycket bättre offensivt. Då skapar vi chanser. Jag tycker att vi är värd den här vinsten, sa Alexander Isak till TV 4 efter slutsignalen .

– Jag tycker att vi vinner rättvist. Det är ju så att vi nästan skulle ha gjort något mål till, sa förbundskapten Janne Andersson.

Sverige tog genom segern ett kliv närmare VM 2022. Efter tre av åtta spelade matcher i kvalgruppen har Sverige maximala nio poäng. Tvåan Spanien har sju poäng på fyra matcher. Trea är Kosovo på tre poäng på tre matcher. Grekland har två poäng på blott två matcher. Sist är Georgien med en poäng på fyra matcher.

På söndag spelar Sverige en träningsmatch mot Uzbekistan och på onsdag är det VM-kval mot Grekland.